Kartupeļu un pētersīļu sakņu biezputra

Mans šī gada atklājums dārzeņu jomā- pētersīļa sakne, kurai iepriekš gāju apkārt ar nelielu līkumu :) No skata tāds kā balts burkāns, pēc garšas saldens. Bet tas, kas man patīk- tai nav tā specifiski izteiktā pētersīļu lapu garša, kas dažiem ne visai patīk. Kā izrādās, pētersīļa sakne ir ārkārtīgi vērtīgs dārzenis, lielisks šķiedrvielu avots. Var lietot arī svaigus, piemēram, salātos.

Tā nu izdomāju, ka parasto kartupeļu biezputru var padarīt interesantāku pievienojot pētersīļu sakni. Pagatavojiet, vērtējiet paši, bet man jau nu ļoti garšo! Ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens.

 

Nepieciešams:

  • 1 kg nomizoti kartupeļi
  • 500-600 g nomizotas pētersīļa saknes
  • 400- 600 ml piens
  • 50 g sviests
  • sāls- pēc garšas
  • šķipsna malts muskatrieksts

Pētersīļa saknes  sagriež nelielos gabalos, liek vārošā ūdenī, kam pievienots nedaudz sāls, un vāra apmēram 10 min. Pieliek nelielos gabalos sagrieztus kartupeļus un vārā līdz visi dārzeņi ir pavisam mīksti . Nolej ūdeni, pievieno sviestu un sastampā, pievieno maltu muskatriekstu. Tad masai pa daļām lej klāt siltu pienu un ar mikseri puto, kamēr masa kļūst vienmērīga un gaisīga (aptuveni 5- 10 min.). Gatavs!

Padomi!

  1. Šajā gadījumā biezputras veidošanai nederēs blenderis, jo ar to masu nevar padarīt gaisīgu un mutē kūstošu, bet gan blīvu un ķepīgu.
  2. Piena daudzums ir atkarīgs no tā, vai vēlaties biezākas konsistences putru vai šķidrākas.
About these ads

Atstāj atbildi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 31 other followers

%d bloggers like this: