Aprikozes ar rikotas sieru

Kamēr vēl veikalos ir iespējams iegādāties aprikozes, ieteiktu pagatavot pavisam vienkāršu un svaigu uzkodu, it īpaši tad, ja nav vēlēšanās ilgu laiku pavadīt virtuvē.
Esmu taisījusi šādu uzkodu ballītēs un visi to ir atzinuši par labu esam.

Galvenais ir izvēlēties gatavas aprikozes, jo ja tās būs negatavas, tad īsti šīs uzkodas burvību nevarēs sajust. Ja nav pieejams rikotas siers, tad var lietot arī tikai Mascarpone sieru vai kādu citu- kas labāk garšo. Neesmu mēģinājusi, bet domāju, ka labi garšos arī ar biezpiena + svaigā siera masu.


Nepieciešams:

  • 1 kg gatavas aprikozes
  • 150 g rikotas siers
  • 100 g svaigais siers (es gatavoju ar bezpiedevu Kārumu, bet var izmantot arī Philadelfia vai  līdzīgu)
  • 1-2 tējk. vaniļas cukurs
  • 2-3 ēd.k. brūnais cukurs (ja nav, var lietot arī balto)

Aprikozes nomazgā, kārtīgi nosusina un pārgriež gareniski uz pusēm, izņem kauliņus. Bļodā ar mikseri sajauc abas siera masas, pievieno vaniļas un brūno cukuru, kamēr cukurs izkusis. Pagaršo. Ja liekas, ka nav pietiekami salds, var pievienot vēl cukuru. Sajaukto siera masu pilda tā saucamajā kulinārijas “špricē” un iepilda aprikožu pusītēs. Un tas arī viss!
Pirms pasniegšanas vēlams aprikozes atpūtināt ledusskapī kādu pusstundu.

    


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: