Jāņogu pīrāgs

Ja kādam liekas, ka no jāņogām var pagatavot tikai sulu, tad lūk- vēl viens lielisks veids kā izmantot šo tik visiem pierasto, bet garšīgo ogu. Šis jāņogu pīrāgs ir patīkami atspirdzinošs un gards. Kamēr vēl dārzā vai tirgū var dabūt šīs ogas, iesaku izmēģināt!
Kā pildījumu droši var izmantot arī dažādas citas dārza vai meža ogas, piemēram, mellenes, avenes vai brūklenes.

* Recepte aizgūta no 1994.gada žurnāla “Rausis”. Un tur tas ir slavēts kā gardākais ogu pīrāgs pasaulē🙂

 

Nepieciešams:

Pamatnei:

  • 2.5 glāzes milti
  • 1/2 tējk. cepamais pulveris
  • 2-3 ēd.kar. cukurs
  • šķipsniņa sāls
  • 175 g sviests

Pildījumam:

  • 3 glāzes notīrītu jāņogu
  • 3- 4 tējk. kartupeļu miltu
  • 6 ēd.kar. cukurs

No pamatnes sastāvdaļām samīca drupenu mīklu- izsijā miltus, pieliek cepamo pulveri, sāli, cukuru un istabas temperatūras sviestu. Ar rokām veido mīklu līdz tā pēc konsistences kļūst drupenas kā smiltis. Tad mīklu ieklāj veidnes (apmēram 23 cm diametrs) pamatā un gar malām. Ieber ogas un pārkaisa ar kartupeļu miltu un cukura maisījumu. Cep 25 min 225 grādu temperatūrā. Pasniedz ar saldējumu, putukrējumu vai vaniļas mērci (bez šīm piedevām pīrāgs var likties pārāk stiprs).

!!!!! Pēc oriģinālās receptēs pildījumā ir 4 glāzes ogu, 1 tējk. kartupeļu miltu un 2 ēd.kar. cukura. Bet pirmo reizi izmēģinot, es secināju, ka pīrāgs ir pārāk skābs, tāpēc miltu un cukuru proporciju 3-kārši palielināju.

   janogu pirags


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: