Sāļie mafini ar sieru, vistu un saulē kaltētiem tomātiem

Daudzi ir pieraduši pie tā, ka ja reiz galdā tiek pasniegti kēksiņi jeb mafini, tad noteikti tiem jābūt saldiem. Bet nē! Skeptiķiem un arī visiem pārējiem iesaku izmēģināt šo sāļo kēksiņu recepti, kura ir gaužām vienkārša un ātri pagatavojama. Pildījuma sastāvdaļas var, protams, mainīt, ņemot vērā to, kas nu kuram labāk garšo – var nelikt gaļu, bet, piemēram, sēnes. Pildījumam paredzētās lietas parasti pievienoju pēc situācijas- ja kaut kas pietrūkst, to nelieku utml. Kolēģiem, radiem un draugiem ļoti garšoja!

 

 

Nepieciešams:

Mīklai:

  • 250 g milti
  • 100 ml olīveļļa
  • 2 olas
  • 150 ml kefīrs vai paniņas
  • 2 tējk. (strīķētas) cepamais pulveris
  • naža gals sodas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. cukurs

Pildījumam:

  • 100- 150 g vistas giross vai žāvētas vistas gaļas
  • 50 g Parmezāna siers
  • 100 g siers (var izmantot tādu, kas garšo, piemēram, Krievijas)
  • 4 gabaliņi saulē kaltēti tomāti

Bļodā sagatavo sauso maisījumu- izsijā miltus, pievieno sodu,  cepamo pulveri, sāli, cukuru. Otrā bļodā sakuļ olas ar kefīru vai paniņām, pieliek klāt izkausētu sviestu vai eļļu. Sagriež vistas girosu, tomātus, sarīvē sieru. Visas sagrieztās sastāvdaļas pievieno sausajām sastāvdaļām un vienmērīgi iemaisa. Liek klāt sakultās olas ar sviestu vai eļļu. Masu viegli samaisa, bet pārāk daudz maisīt nevajag. Mīklai jābūt pabiezai. Mafinu formā liek papīra formiņas un pilda tajās mīklu gandrīz līdz papīra formiņu malai, bet ne pavisam līdz malām, jo mīkla uzbriedīs (tā, lai sanāk vienāds daudzums mīklas visās formiņās). No šī daudzuma sanāk 12 gab.

Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 min 190 grādu temperatūrā līdz tie kļūst viegli brūni. Gatavību pārbauda ar kociņu, iedurot to kēksiņā. Ja tas ir sauss, kēksiņš ir gatavs.

Ieteikums! Ja lieto treknu sieru, tad eļļas vai sviesta daudzumu var mazliet samazināt – līdz 50 gramiem.


One response to “Sāļie mafini ar sieru, vistu un saulē kaltētiem tomātiem

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: