Ķīnas kāpostu tīteņi

Atzīšos, ka man ļoti patīk gatavot dažādus ēdienus cepeškrāsnī, it īpaši reizēs, kad negribas vai nav laika ilgstoši stāvēt pie plīts.

Ķīnas kāpostu tīteņi ir tāds ātrais variants tīteņu mīļotājiem, kam nepatīk tā ilgā ņemšanās ar parastās kāposta galvas vārīšanu un lapu atdalīšanu. Lūk, risinājums- izmantojam ķīnas kāpostu!

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 1 ķīnas kāposts
  • 500 g maltā gaļa (puse liellopu, puse cūkgaļa)
  • 100 g vārīti rīsi
  • 1 ola
  • 1 vidējs burkāns
  • 1 mazā bundža mizoti sagriezti tomāti savā sulā
  • 2 daivas ķiploka
  • 1 neliels sīpols
  • 1 tējk. baziliks
  • gaļai- mazliet majorāns, kinza, sarkanie pipari, sāls, pipari

Sagatavo pildījumu: maltajai gaļai pievieno smalki sagrieztu sīpolu, caur ķiploku spiedi izspiestus ķiploku, uz vidējas rīves sarīvētu burkānu, rīsus, olu. Masai pievieno sāli un piparus un/vai citas  gaļai paredzētās garšvielas pēc ieskatiem un garšas.

Ķīnas kāpostu noskalo un atdala lapas. Liek bļodā vai katlā un uzlej vārošu ūdeni, patur ūdenī 5 min. Tad uzmanīgi izņem ārā, liek sietā, lai notek liekais ūdens. Ņem kāposta lapu (ja ir gadījies tāds kāposts, kuram lapas vidusdaļas kāts ir tāds cietāks, tad to mazliet izklopē ar galas amuriņu vai kā savādāk padara to mazliet mīkstāku) un ievieto tajā apmēram 1 ēd.k. pildījumu, saloka ciet kā aploksni un liek ar savienojuma vietu uz leju cepamajā traukā. Tā dara ar pārējām lapām, kamēr cepamā forma pilna. Pāri pārlej sagrieztos tomātus, kuriem pievienots nedaudz bazilika.

Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apmēram 40 min.

* Man no šīs porcijas sanāca 14 vidēja izmēra kāpostu tīteņi. Un pāri palika arī mazliet kāposta, kuru var izmantot salātu pagatavošanai.

titeni


4 responses to “Ķīnas kāpostu tīteņi

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: