Asā ķirbju – tomātu zupa

Beidzot ķirbju ēdienu sezona sākusies! Viena no manām mīļākajām zupām, īpaši vēsajos rudens un ziemas vakaros. Ja pašiem ir tomāti un ķirbis, tad zupas izmaksas ir pavisam nelielas, jo čili pipars un neliels gabaliņš ingvera saknes maksā dažus santīmus.
Pēc personīgās pieredzes- lielveikalā to svēršana kasierēm sagādā problēmas, jo tik mazu svaru svari nerāda…🙂

Lieliska zupa arī visiem tiem, kas skaita kalorijas (it īpaši tad, ja neliek klāt saldo krējumu), jo zupa ir viegla, bet tajā pašā laikā arī sātīga. Un, kas ir svarīgi- šo zupu ēd arī tie, kas ķirbi vispār neēd. Tiešām pārbaudīts!

Nepieciešams:

  • 2 lielas šķēles ķirbja
  • 1 bundža (800 g) mizoti sagriezti  tomātu savā sulā
  • 1 čili pipars
  • 2 cm ingvera saknes
  • 1 vidējs sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 sarkanā paprika
  • 200 g saldais krējums (var arī nelikt)
  • zaļumi pēc izvēles
  • piedevas- maizes grauzdiņi, vārīta vista, garneles (ja vēlas)
  • olīveļļa cepšanai
  • sāls, pipari, cukurs- pēc garšas

Katliņā apcep sasmalcinātu papriku, sīpolus, ķiplokus, čili piparu un sarīvētu ingvera sakni. Pievieno nomizotu un nelielos gabaliņos sagrieztu ķirbi, pielej nedaudz ūdeni, lai ķirbji nepiedeg. Vāra, kamēr ķirbji ir kļuvuši mīksti.

Tad zupai pievieno tomātus savā sulā, nedaudz pavāra un visu sablenderē. Pievieno garšvielas, saldo krējumu, ja vēlas. Visu samaisa un vēlreiz uzvāra.

Pasniedz ar zaļumiem un izvēlētajām piedevām, bet var arī tikai ar zaļumiem, protams.

kirbju tomatu zupa


3 responses to “Asā ķirbju – tomātu zupa

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: