Cepti āboli ar valriekstiem un dzērvenēm

Cepti āboli man asociējas ar bērnību, kas vēlajos rudens vakaros tika kurināta plīts un cepts šis gardums. Toreiz gan tie tika cepti bez pildījuma, bet vienalga bija ļoti garšīgi. Šoreiz smalkāks variants- ar gardu pildījumu.

Cepšanai vēlams izmantot vienas šķirnes (vislabāk kādu rudens) un aptuveni vienāda izmēra ābolus, lai tie vienmērīgi un vienlaicīgi izceptos. Savādāk kāds ābols būs gatavs, bet cits pavisam ciets.

 

 

 

Nepieciešams:

  • 6-8 āboli
  • 100 g valrieksti
  • 30-50 g svaigas dzērvenes
  • 4-5 ēd.k. medus
  • šķipsna kanēlis

Sagatavo pildījumu. Piestā vai ar blenderi nedaudz sasmalcina valriekstus. Liek klāt dzērvenes un nedaudz tās saspaida, lai veidojas viendabīga masa. Tad pievieno medu un kanēli. Visu rūpīgi samaisa, līdz masa kļūst viendabīga.

Veseliem āboliem izgriež serdes. Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Izgrebtajos ābolos liek sagatavoto pildījumu. Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī (apmēram 160 grādos) un cep kamēr gatavi, kas atkarībā no ābolu šķirnes var būt no 15- 30 min.

Var ēst tāpat vai arī ar saldējumu vai putukrējumu.


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: