Lavaša čipši

Ja nu kādam ir apnikuši kartupeļu čipši vai vienkārši gribas kaut ko savādāku uzkodām, tad ir iespējams pagatavot čipšus, piemēram, no lavaša! Un absolūti elementāri! Turklāt- nekāda cepšana lielā eļļas daudzumā. Un iespējams alternatīva ķiploku grauzdiņiem.

Vienīgā problēma, kas varētu būt- kad sāk ēst šos čipšus, tad ir grūti pārstāt tos ēst!🙂

Ja paredzēta kāda ballīte, tad čipšus droši var sagatavot arī vairākas dienas iepriekš, jo ielikti ledusskapī plastikāta maisiņā, tie uzglabājas apmēram nedēļu.

 

Nepieciešams:

  • 1 gab. lavašs (plānais)
  • 100 g puscietais vai cietais siers, piemēram, parmezāns, čedars
  • dažādas garšvielas pēc izvēles, piemēram, pikantas garšas cienītājiem- čili pipari, asā paprika, melnie pipari utml. vai arī var likt tikai dažādus zaļumus
  • mazliet olīveļļas lavaša apsmērēšanai

Lavaša izklāj uz galda, pilnībā pārziež ar olīveļļu, pārkaisa ar ļoti smalki sarīvētu sieru. Sagriež nelielos trijstūrīšos vai kādā formā nu katrs pats vēlas.Cieši vienu otram blakus kārto sagrieztos lavaša gabaliņus uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (apmēram 150 grādos) un cep, kamēr siers izkusis un čipši kļūst zeltaini brūni, tas ir – aptuveni 10 min.

lavaša cip


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: