Lēcu sautējums

Tikai pavisam nesen sev atklāju tādu produktu kā lēcas. Pirmajā brīdī atgādina šķeltos zirņus, bet garša tomēr ir savādāka, nemaz nerunājot var visām tām veselīgajām lietām, kas ir šajā produktā. Ļoti sātīgs, bet ne barojošs ēdiens.

Pirmo reizi šādu sautējumu ēdu šovasar un lai arī varbūt vizuāli nav tas pats skaistākais ēdiens, garšo pasakaini! Domāju- kāpēc gan iepriekš tik skeptiski esmu skatījusies uz šo produktu…

 

 

Nepieciešams:

  • 500 g zaļās lēcas
  • 1 vidējs sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 vidēji burkāni
  • 200 g žāvēta gaļa
  • apmēram 1.5 l ūdens

Katliņā apcep sīki kubiciņos sagrieztu gaļu, sīki sagrieztus (nevis rīvētus!) burkānus, un arī sīki sagrieztus sīpolus, ķiplokus. Kad dārzeņi un gaļa gandrīz apcepušies, pievieno lēcas. Pārlej pāri ūdeni tā, lai lēcas ir pavisam nedaudz zem ūdens un sautē uz lēnas uguns, kamēr gatavs ( apmēram 25- 30 min). Ik pa laikam samaisa.

Ieteikums! Ūdeni pievieno pa daļām un tad skatās, vai vārīšanās procesā to vajag vēl pievienot vai nē. Kopējai sautējuma konsistencei ir jābūt tādai ne pārāk sausai un irdenai, bet arī ne pārāk šķidrai.

lēcas


3 responses to “Lēcu sautējums

Komentēt