Apelsīnu sulā sautēti kāposti

Sākam pamazām gatavoties Ziemassvētkiem! Tātad- tiem, kas meklē kaut ko savādāku par tradicionālajām svētku garšām, piedāvāju mazliet savādāk sagatavotus kāpostus- ar apelsīnu sulu. Garša kāpostiem- saldskāba.

Lai process būtu ātrāks, izmantoju skābētus kāpostus, bet esmu mēģinājusi gatavot arī ar svaigiem kāpostiem- garšas nianses mazliet mainās, bet tāpat ir garšīgi. Un turklāt- vienkārši pagatavojami.

 

 

 

Nepieciešams:

  • 1 kg skābēti kāposti
  • 500 – 700 ml apelsīnu sula
  • 3-4 ēd.k brūnais cukurs
  • 1 apelsīna sula (ja lieto veikalā pirkto aplesīnu sulu no pakas)
  • garšvielas, pāris daiviņas ķiploki, neliels sīpols (ja vēlas)
  • 1 lauru lapa, smaržigie pipari (graudos)

Kāpostus ieliek katliņā, pielej apelsīnu sulu un sautē uz lēnas uguns, ik pa laikam pamaisot nepilnu stundu. Ja nepieciešams, pielej vēl sulu. Kad kāposti gandrīz gatavi, pieber cukuru, pielik lauru lapu, graudu piparus, svaigi spiestu apelsīnu sulu (ja nepieciešams). Vēl mazliet pasautē līdz pilnībā gatavs. Ja vēlas, kāpostiem var pievienot iepriekš viegli apceptus sīpolus vai/ un ķiplokus, kurus pievieno kāpstiem vārīšanās perioda vidū.

Tas arī viss! Labu apetīti!

kaposti apelsinu sula


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: