Ingvera sīrups

Šādu sīrupu var iegādāties specializētajos garšvielu veikalos, bet var pagatavot arī mājās. Pielietojuma spektrs gana plašs- var likt augļu salātos, pievienot piparkūku mīklai, gan arī izmantot kā salātu mērci (ingvera sīrups + baltvīna etiķis) un gatavojot kokteiļus.

Veikalā nopērkamais ir maigāks. Paštaisītais man sanāca diezgan stiprs un ar izteiktu ingvera garšu!

 

 

 

Nepieciešams:

  • 15 cm svaiga ingvera sakne (ja grib maigāku, tad ņem mazāk)
  • 500 g cukurs
  • 400- 500 ml ūdens

Ingvera sakni nomazgā, nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Liek katlā, ber klāt cukuru, pielej ūdeni un vāra apmēram 1 stundu. Atdzesē un lai garša būtu intensīvāka, atstāj ledusskapī uz kādām 8 stundām (vai uz nakti) ievilkties.

Pēc tam izņem ingvera gabaliņus (kurus nemet ārā, bet var izkaltēt un lietot kā piedevu pie tējas) un sīrupu salej burkā vai pudelē. Glabā tumšā un vēsā vietā.

ingvera sirups


One response to “Ingvera sīrups

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: