Mandarīnu ievārījums (marmelāde)

Ziemassvētku iedvesmota, gribēju pagatavot kaut ko no tādiem produktiem, ar kuriem asociējas šie svētki. Kas gan tie būtu? Protams, tie ir mandarīni!

Noderēs arī gadījumā, kad svaigus mandarīnus vairs nevar ieēst🙂 Lai iegūtu specifiski rūgteno citrusaugļu garšu, var pievienot vairāk mandarīnu mizas- bet tā jau gaumes lieta.

Šī gada eksperiments, kuru gatavoju pirmo reizi. Un izdevās! Noteikti gatavošu vēl!

 

 

Nepieciešams:

  • 1 kg mandarīni
  • apmēram 700 – 800 g cukurs (var likt vairāk)
  • nedaudz ūdens

Kārtīgi nomazgā un nomizo mandarīnus. Sadala daiviņās, daiviņas pārgriež uz pusēm. Liek visu katlā (+ 2 mandarīnu mizas), pielej apmēram 3-4 ēdamkarotes ūdens un mazliet (apmēram 5 min) pavāra, tad pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns, kamēr mandarīni izšķīduši un ievārījums gatavs- t.i. vāra nepilnu stundu.

Izņem mandarīnu mizas (ja ievārījumu grib mazliet rūgtenu, tad mizas neņem ārā, bet sablenderē kopā ar visu augļu masu) un sēklas (ja tādas ir). Masu izberž caur rupju sietu vai arī sablenderē, tad masu liek atpakaļ katlā un vēl nedaudz uzvāra. Lej sterilizētās burkās, aizvāko, atdzesē un liek glabāties vēsā, tumšā vietā, vēlams ledusskapī (tā kā tas ir mans pirmais šādā veida eksperiments, man pagaidām nav ne mazākās nojausmas, kā un cik ilgi šis ievārījums glabājas ledusskapī un/ vai pagrabā🙂 bet par rezultātiem ziņošu!)

mandarinu ievarijums

 


3 responses to “Mandarīnu ievārījums (marmelāde)

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: