Piparkūkas ar ingvera sīrupu

Šogad ingvera sīrups (recepte šeit) tika gatavots īpaši šai vajadzībai- piparkūkām. Pamatā tā ir klasiska piparkūku recepti, ar nelieliem maniem papildinājumiem, kurus izmēģināju jau pagājušo gadu.

Ingvera sīrups piparkūkām dod tādu feinu, pikantu asumu. Man garšo.

 

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 200 g iesala ekstrakts
  • 2-3  ēd.k. medus
  • 50 ml cukura sīrups (pats var pagatavot to šādi: 1 daļa ūdens, 2 daļas cukurs)
  • 3-4 ēd.k. ingvera sīrups
  • 200 g sviests
  • 1 ola
  • 600 g kviešu milti
  • 3 ēd.k. piparkūku garšvielas

Sviestu, cukuru un iesalu liek katlā uzkarsē līdz viss izkusis. Verdošā masā iemaisa pusi miltu, kārtīgi izmaisa. Mīklu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Tad pievieno olu, atlikušos miltus un garšvielas. Mīklu mīca, līdz tā ir kļuvusi spīdīga un gluda. Liek pārtikas plēvē vismaz uz 1 diennakti ledusskapī.

Veido no mīklas izvēlētās formas piparkūkas un cep 180 grādos apmēram 10-15 min gaiši brūnas.

piparkukas


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: