Rudzu piparkūkas

Jau pagājušo gadu taisīju rudzu piparkūkas un visi teica tikai atzinīgus vārdus, tāpēc šogad- gatavoju atkal!

Un tā kā tagad var jebkurā daudzumā iegādāties svaigi maltus rudzu miltus Graudaspēks veikalā, tad rudzu piparkūku gatavošanai nekādu šķēršļu nebija.

 

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 300 g iesala ekstrakts
  • 200 g brūnais cukurs (var parasto, bet tad liek kādus 150 g)
  • 3 ēd.k. piparkūku garšvielas
  • 150 g sviests
  • 400 g rudzu milti
  • 300 g kviešu milti
  • 1 ola

Sagatavo mīklu: iesalu, sviestu, cukuru liek katlā, izkausē un uzvāra. Verdošā iemaisa kviešu miltus un garšvielas. Atdzesē. Kad mīkla atdzisusi līdz istabas temperatūrai, mīklā iejauc olu un rudzu miltus. Visu kārtīgi izmīca. Mīklu liek ledusskapī vismaz uz vienu diennakti.

No mīklas veido figūras un cep cepeškrāsnī viegli brūnas, apmēram kādas 10- 15 min. 180 grādos.

* Recepte aizgūta no žurnāla Ieva, ar nelielās manām korekcijām.

rudzu piparkukas


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: