Sāļās austiņas ar tapenādi

Kā jau iepriekš solīju- eksperimenti ar austiņām turpinās! Šoreiz sāļās.

Bet varbūt kādam radīsies jautājums- kas ir tapenāde? Internetā atradu šādu skaidrojumu: Tapenāde ir Provansas virtuvei raksturīgs biezenis no kaperiem, melnajām olīvām un anšoviem olīveļļā. Vienkāršojot – tā ir tādā smērējama mērce, klasiska uzkoda, kas raksturīga Itālijas, Spānijas un Francijas virtuvei.

Un kāpēc gan ko šādu neizmantot kā sāļo austiņu pildījumu?

 

 

Nepieciešams:

  • 500 g kārtainā mīkla

Tapenādei:

  • 10 anšovu filejas (var arī aizvietot ar ķilavām)
  • 150 g melnās olīvas
  • 2- 3 ķiploka daiviņas
  • 100 ml eļļa
  • 2 ēd.k. kaperi
  • nelela buntīte svaigi pētersīļi
  • 4 gab. saulē kaltēti tomāti (pēc vēlēšanās)
  • melni melnie pipari

Vidēji smalki sagriež pētersīļus, liek blenderī kopā ar anšoviem, kaperiem, ķiplokiem un sasmalcina. Pievieno melnās olīvas, kaltētos tomātus un eļļu. Sasmalcina blenderī visu viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno melnos piparus.

Sagatavoto pildījumu liek uz kārtainās mīklās plāksnes.

Austiņu veidošana.  Mīklas garākās malas loka uz iekšu vienu otrai pretī līdz tās satiekas. Parasti sanāk no abām pusēm nolocīt 3 reizes, ik reizi aptuveni 3 cm.

Izveidojušos mīklas ruleti sagriež aptuveni 1,5- 2 cm gabaliņos un liek ledusskapī 15 min atpūsties. Pēc tam kārto uz cepešpannas diezgan lielā attālumā (aptuveni 5 cm vai vairāk) vienu no otras, jo cepšanās laikā tās izpletīsies.

Cep 180 grādos, kamēr ir gaiši brūnas, aptuveni 10-15 min.

* Receptei iedvesmojos no žurnāla “Vkusno i poļezno”

salas austinas ar tapenadi


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: