“Vēja kūkas” ar mascarpone siera pildījumu

Vēja kūkas var pildīt ne tikai ar vārīto krēmu. Gatavojot vēja kūkas, vienīgi izvairos tās pildīt ar putukrējuma un biezpiena pildījumu, jo mazliet pastāvot, tas mēdz atsuloties, padarot kūkas miklas un līdz ar to ne tik garšīgas. Tāpēc piedāvāju savu versiju pildīt to ar ko līdzīgu- respektīvi- ar mascarpone sieru.

Daļu mascarpone sieru var aizstāt ar svaigo sieru, piemēram, Kārums vai Philadelfia. Tikai tad ir jāliek klāt vairāk cukurs. Un  vēl- pagatavot vēja kūkas ir vienkāršāk nekā  sākumā šķiet.

No šī mīklas daudzuma sanāk aptuveni 45 gab. vidēja izmēra kūkas.

Nepieciešams:

Mīkla (plaucētā):

  • 100 g sviests
  • 1 glāze ūdens (apm. 200- 220 ml)
  • 4 olas
  • 1 glāze milti (apm. 125- 130 g)

Krēms pildījumam:

  • 400 g vājpiena biezpiens
  • 500 g mascarpone siers (daļu var aizvietot ar svaigo sieru, piemēram, 250 g mascarpone + 250 g svaigais siers)
  • 25 g vanilīna cukurs (vai vairāk- pēc garšas)
  • cukurs- pēc garšas
  • 1/4 citrona sula
  • pūdercukurs- pārkaisīšanai.

Pagatavo plaucēto mīklu: uz mazas uguns, katlā lej ūdeni, pievieno sviestu un maisa līdz sviests pilnībā izkusis. Ļauj masai 1 min pavārīties. Noņem katlu nost no uguns, masai pieber klāt miltus un ārti maisa līdz mīkla ir viendabīga un atlec no katla malām. Tad liek atpakaļ uz mazas uguns un karsē apmēram 2 min. Atdzesē apmēram 8 -10 min, lai masa remdena un liek pa vienai klāt olu, kārtīgi to iemaisot iekšā. Mīklai jābūt vijīgai.

Ar konditorejas šprices palīdzību vai arī ar karoti uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, veido nelielas kūciņas. Ņemiet vērā, ka cepšanās laikā tās piepūtīsies, tāpēc lieciet tās pietiekami tālu vienu no otras (apmēram 5- 7 cm).

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 25 – 30 min, līdz tās smuki zeltainas. Pēc pirmajām 15 cepšanās minūtēm, var ievietot krāsns durvīs koka spātulu vai karoti, lai izgaro liekais tvaiks.

Gatavo pildījumu- biezpienu sajauc ar mascarpone sieru (un/vai svaigo sieru) vaniļas cukuru un cukuru.

Masu iepilda konditorejas špricē un pilda atdzesētās vēja kūkās vai arī iegriež līdz pusei un iepilda ar karoti. Gatavas pārkaisa ar pūdercukuru.

veja kukas

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: