Kuskusa salāti ar svaigiem dārzeņiem un marinētiem šampinjoniem

Tie kas vēl nav iepazinušies: kuskus (couscous)- putraimveidīgs vai prosveidīgs izstrādājums, kas tiek gatavots no kviešu graudiem un pie mums kļuvis pazīstams salīdzinoši nesen, kaut pirmssākumi šim izstrādājumam ir meklējami jau senajā Ēģiptē. Kuskusa priekšrocība ir tā, ka tas ir ārkārtīgi viegli un ātri pagatavojams un tas ir arī veselīgs!

Šī recepte radās pavisam nejauši un gandrīz vai sanāca no sērijas- salāti no tā, ka ir ledusskapī🙂 Man ledusskapī pirmie pa rokai gadījās marinēti šampinjoni. Pārējais jau bija improvizācija. Ar pievienotajiem dārzeņiem un ar to proporcijām var eksperimentēt. Bet marinētie šampinjoni ir tie, kas manuprāt, salātiem piešķir tādu patīkamu pikantumu.

Nepieciešams:

  • 200 g kuskuss
  • 2-3 svaigi gurķi (mazie)
  • 1-2 vidēja izmēra tomāti
  • 100- 150 g marinēti šampinjoni
  • 1/2 – 1 neliels sarkanais sīpols
  • sīpolloki vai/un pētersīļi (daudzumu jāskatās pēc katra paša vēlmēm, bet es lieku salīdzinoši daudz)
  • baltvīna etiķis (vai citrona sula), sāls, melnie maltie pipari- pēc garšas
  • 2 tējk. Franču sinepes

Uzvāra kuskus (skatīties vārīšanas instrukciju uz paciņas). Atstāj dzesēties.

Kamēr kuskus dziest, vidēji sīki sagriež gurķus, tomātus, marinētos šampinjonus. Sarkano sīpolu- ļoti plānās šķēlēs. Visu sajauc kopā, pievieno zaļumus un atdzisušo kuskusu.

Salātiem pievieno salātu mērci- garšvielas+ etiķis, sinepes un viegli visu samaisa. Var pievienot arī kādu pikantāku garšvielu, ja vēlas.

kuskus salati


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: