Laša zupa

Jā, lūk šī ir zupa, kuru var ēst un ēst, pat tad, kad veselais saprāts un vēders saka, ka sen jau pietiek🙂 Ārkārtīgi vienkārši pagatavojama, garšīga un arī lēta, jo tirgū laša atgriezumus vai tā saucamās zupas izlases var dabūt par lētām naudiņām.

Es parasti šādu zupu vāru lielā katlā, jo pēc pieredzes varu teikt, ka tā tiek noēsta ļoti ātri, neskatoties uz lielo tilpumu.

Man ir doma kaut kad nākotnē šādu zupu pagatavot lielā katlā uz ugunskura…. Ceru, ka izdosies realizēt!

 

 

Nepieciešams:

  • 500 g laša asaku (vai laša zupas izlase)
  • 2 vidēji burkāni (uz rupjas rīves sarīvēti)
  • 4-5 kartupeļi (nomizoti un sagriezti kubiņos)
  • 1 sīpols
  • smaržīgie pipari, sāls, lauru lapas
  • 50 ml degvīns (buljona dzirdināšanai)
  • buntīte dilles

Es ņemu 3 litru ietilpības katlu. Ielej ūdeni, ieliek laša asaku, veselu nomizotu sīpolu, piparus un varā buljonu, ik pa laikam noputojot netīrumus, kas rodas vāroties. Kad lasis gatavs (laša “gaļa” atlec no asakas), izņem to ārā, noņem laša “gaļu” no asakām.

No buljona izņem ārā sīpolu un zupai pievieno  burkānus un kartupeļus, lauru lapas un sāli pēc garšas. Buljona dzidrināšanai var pievienot mazliet degvīna. Vāra, kamēr burkāni un kartupeļi mīksti.

Kad viss gatavs, zupā ieliek attīrīto lasi un smalki sagrieztas dilles. Ja vēlas, zupai pievieno skābo krējumu.

Labu apetīti!🙂

lasa zupa


7 responses to “Laša zupa

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: