Ceptas baklažāna šķēles ar tomātiem un mozzarella sieru

Internetā salasījos visādas labas lietas par baklažāniem, cik tur daudz vitamīni un visādi citadi labumi.

Atzīšos, ka baklažānus esmu gatavojusi ļoti reti un ļoti sen. Tāpēc biju jau gandrīz aizmirsusi kā tie garšo. Šis ir pavisam vienkārši pagatavojams ēdiens, kuru var gatavot ne tikai cepeškrāsnī, bet arī uz grila.

Receptē visas sastāvdaļas ir minētas par pamatu izmantojot 1 baklažānu, tāpēc- ja ir lielāks ēdāju skaits, droši proporcionāli palieliniet sastāvdaļu daudzumu. Šāds ēdiens lieliski garšo kopā ar svaigiem salātiem.

Un kā jau saprotams- piemērots arī veģetāriešiem. Bet ar pildījumu var eksperimentēt- gaļēdāji var zem tomātu un siera kārtas likt, piemēram, apceptu malto gaļu utml.

Nepieciešams:

  • 1 vidēja izmēra baklažāns
  • 1- 2 tomāti
  • 1- 2 gab. mozzarela siers
  • sāls (baklažānu ierīvēšanai)
  • svaigs baziliks
  • nedaudz olīveļļas

Baklažānu nomazgā un sagriež 4 pabiezās šķēlēs. Ierīve no abām pusēm ar sāli un atstāj bļodā atsuloties uz 30 min. Pēc tam baklažāna šķēles nomazgā un nosusina. Kārto uz cepešpannas, pārslaka ar nelielu daudzumu eļļas un liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 170- 180 grādos apmēram 20 min. vai kamēr baklažāna šķēles gandrīz mīkstas.

Izņem no krāsns un uz baklažāna šķēlēm liek ripiņās sagrieztus tomātus un mozzarella sieru. Liek atpakaļ krāsnī un cep vēl kādas 5 min. līdz siers ir nedaudz izkusis.

Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.

cepts baklazanscepts baklazans


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: