Ķirbju salāti ar apelsīniem un rozīnēm

Šī recepte ir manā krājumā kopš vidusskolas laikiem pateicoties bijušajai klasesbiedrenei. Un joprojām es tos ik pa laikam pagatavoju, jo man ļoti garšo ķirbji visdažādākajos veidos.

Šie ir vienkārši un ļoti veselīgi salāti un viesībās tā ir laba alternatīva dažādiem citiem- jau ierastiem salātiem. Vienīgais, ir nepieciešams laiks, lai tie “savilktos”.

Vienīgais, ko gribētu ieteikt ir- izvēlēties kādu saldākas šķirnes ķirbi, lai salātiem nebūtu jāpievieno cukurs. Bet godīgi sakot, ja man pat kādreiz gadās ne tik salds ķirbis, es arī tad nepievienoju cukuru, jo man pietiek ar apelsīnu un rozīņu saldumu.

Nepieciešams:

  •  1 kg nomizots svaigs ķirbis
  • 2 lieli apelsīni (nomizoti un sagriezti gabaliņos)
  • apmēram 50 g rozīnes (var vairāk, ja vēlas)
  • 1- 2 tējk. kanēlis
  • cukurs pēc garšas (ja liekas, ka nav pietiekami salds)

Ķirbi sarīvē uz rupjās rīves. Liek bļodā. Pievieno sagriezto apelsīnu. Griežot apelsīnus, arī radušos sulu pievieno salātiem. Tad pieliek nomazgātas rozīnes un kanēli. Visu samaisa un liek savilkties vismaz uz pāris stundām vai labāk- uz nakti, jo tad rozīnes savelkas ar aplesīnu sulu, piebriest un salāti ir daudz garšīgāki.

Redz, cik tas ir vienkārši!:)

Padoms!

  • ja salātu gatavošanas laikā liekas, ka vajag vairāk apelsīnus vai vairāk rozīnes, kanēli, droši eksperimentējiet, lai atrastu savām garšas kārpiņām piemērotus salātus

kirbju salati ar apelsiniem


3 responses to “Ķirbju salāti ar apelsīniem un rozīnēm

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: