Krāsnī ceptas bagetes ar zaļumu sviestu

ceptas bagetesAromātiska un garda uzkoda, ko viegli un ātri var pagatavot gan uz grila, gan cepeškrāsnī- atkarībā no sezonas. Lielisks papildinājums piknikam un garda piedeva dažādiem lapu un/ vai dārzeņu salātiem. Vai arī garšīga uzkoda svētdienas brokastīm.

Tā kā bagetes mēdz būt dažāda veida un garuma, tad skatieties paši, kādas ir iespējams veikalā nopirkt un kādas jums vislabāk garšo. Garās bagetes var, protams, sagriezt īsākos gabalos- tādos, lai tās varētu ietilpt krāsnī vai uz grila.

 

 

Nepieciešams:

  • 2 garās bagetes
  • 100 g mīksts sviests
  • buntīte dažādu zaļumu pēc izvēles- piemēram, baziliks, dilles un/vai pētersīļi u.c.
  • 2- 3 ķipoku daiviņas*

Sīki sasmalcina zaļumus, pievieno ar ķiplokspiedi izspiestu vai ļoti smalki sagrieztu ķiploku un visu sajauc ar mīkstu sviestu.

Bagetē uzmanīgi iegriež tādas kā rievas (griež apmēram 3 cm šķēles, bet tikai līdz pusei). Iegrieztajās vietās (UZMANĪGI, lai nesalauztu maizi) liek zaļumu sviestu (es to daru ar rokām, jo man tā ir vieglāk un ērtāk). Bageti liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 10 min.

* ar ķiplokiem ir jāskatās, jo dažkārt tie ir stipri, bet dažreiz mazāk stipri. Vietējie vai pašu audzētie pēc līdzšinējās pieredzes ir stiprāki, tāpēc pietiks ar 2 daiviņām.

ceptas bagetes


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: