Vistas zupa ar dārzeņiem un grūbām

vistas zupa ar grubamKlasiskā vistas- dārzeņu zupa ar nelielu latvisku papildinājumu – grūbām, kas zupai piešķir papildus sātīgumu. Īsti piemērota pusdienās aukstajās ziemas dienās. Vai brīvdienās, kad pēc garām pastaigām tā vien gribas kaut ko siltu un sātīgu.

Zupas pagatavošanas process ir ārkārtīgi vienkāršs un izdosies arī iesācējiem.

P.S. Vistas šķiņķīšu vietā var izmantot arī vistas stilbiņus vai vistas fileju.

 

 

Nepieciešams:

  • 3 kartupeļi
  • 2 vidēji burkāni
  • 2- 3 vistu šķiņķīši
  • 70 g grūbas
  • 100 g svaigi vai saldēti zaļie zirnīši (vai brokoļi, vai zaļās kāršu pupiņas)
  • 1 lauru lapa
  • 5 piparu graudi
  • sāls- pēc garšas

Divu litru ietilpības katlā ielej ūdeni, ieliek vistu šķiņķīšus un vāra uz vidējas uguns apmēram pusstundu vai kamēr vistas mīksta (atlec no kaula un gaļā vairs nav sārta).

Kamēr vista vārās, tikmēr nomizo un sagriež burkānus un kartupeļus.Kad vista izvārījusies, to izņem ārā un no buljona virsas nosmeļ izveidojušos taukus. Tad esošajā buljonā liek ripiņās sagrieztus burkānus un vairākkārt noskalotas grūbas. Vāra aptuveni 10 min vai kamēr burkāni vidēji mīksti. Pēc tam zupā liek vidējos gabaliņos sagrieztus kartupeļus un zaļos zirnīšus.

Vārītai vistai noņem ādu, atdala no kaula un sasmalcina nelielos, bet ne pārāk mazos gabaliņos un liek atpakaļ zupā. Pašās beigās pievieno lauru lapu, piparus, sāli- pēc garšas un pavāra vēl mazliet- kādas 5- 10 min.

Gatavs!🙂

vistas zupa


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: