Biešu salāti ar fenheli un kazas sieru

biesu salati ar fenheliSavā ikdienas ēdienkartē cenšos izmantot vietējās izcelsmes produktus un atbilstoši sezonai.

Un kamēr vēl pavasaris ar visiem tā labumiem nav atnācis, tad ir jāizmanto vēl joprojām pieejamās lietās- šajā gadījumā sakņaugi- bietes.

Un otrs komponents ir mans salīdzinoši nesenais atklājums- fenhelis, kas šiem salātiem piedod tādu nelielu pikantumu.

Ļoti viegli un ātri pagatavojami salāti. Pamēģiniet!

 

 

Nepieciešams:

  • 4 vidējas bietes (tvaicētas vai cepeškrāsnī ceptas)
  • 1/2 fenhelis
  • 50- 100 g mīkstais kazas siers
  • 5- 6 ēd.k. balzamiko etiķis
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1/2 tējk. raudene
  • zaļumi- pēc izvēles

Bietes sarīvē uz rupjās rīves. Fenheli ļoti smalki sagriež. Mērcei sajauc balzamiko etiķi, eļļu un garšvielas. Visu sajauc kopā un pārkaisa ar sadrupinātu kazas sieru.

Pavisam viegla uzkoda gatava!

_MG_9586_1


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: