Kraukšķīgie vistu stilbiņi

vistu stilbiniInteresants un vienkāršs veids kā pagatavot vistu stilbiņus mazliet savādāk un cepjot cepeškrāsnī. Un atzīšos- cepeškrāsni man ļoti patīk izmantot gatavošanas procesā….

Noteikti garšos bērniem, ko šādi cepti vistas stilbiņi izskatās ļoti garšīgi un ir kraukšķīgi! Cepeškrāsnī cepjot šis process ir ātrāks nekā cepjot uz pannas un pilnīgi noteikti noderēs gadījumos, kad ir jāpabaro liels cilvēku skaits, bet negribas ilgi stāvēt pie plīts.

Receptei iedvesmojos no lieliska Austrālijas kulinārijas šova “My kitchen rules”.

 

Nepieciešams:

  • 8 vistas stilbiņi
  • 60 g kukurūzas pārslas (jeb “kellogi” bez cukura)
  • 30 g parmezāna tipa siers (var citu- bet vislabāk cietos)
  • 1 ola
  • 1/2 tējk. timiāns (vēlams svaigs, ja nav, tad var iztikt ar kaltētu)
  • sāls, pipari- pēc garšas

Marinādei:

  • 2. ēd. k. sojas mērce
  • 1 ēd.k. medus
  • 1/2 citrona sulas
  • 3 ķiploka daiviņas (caur ķiploku spiedi izspiest)

Sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Vistas stilbiņus ieliek bļodā ( es parasti gan vistu stilbiņiem novelku ādu), pārlej sagatavoto marinādi, kārtīgi ierīvē ar to vistas stilbiņus un liek marinēties uz 20- 30 min.

Sagatavo panējumu- kukuruzas pārslas sīki sasmalcina ar rokām vai arī ar benderi līdz pārslas ir kā rupja rīvmaize. Pieliek klāt sarīvētu sieru, timiānu un mazliet sāls un piparus. Visu samaisa un liek lēzenā traukā. Citā lēzenā traukā sakuļ olu.

Tad ņem vistas stilbiņus un apviļā sākumā olā, tad kukurūzas pārslu panējumā. Ja vēlas, var vēlreiz iemērkt olā un tad panējumā- veidosies biezāks “kažociņš”.

Liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180- 200 grādos apmēram 20 min. vai kamēr vistas stilbiņi ir zeltaini brūni.

vistu stilbini


3 responses to “Kraukšķīgie vistu stilbiņi

  • Kristīne

    Pamēģināju šo recepti. Marinādes pietika veseliem 10 stilbiem, nevis 8.

    Sākšu ar to, ka milzīgs laiks aizgāja novelkot stilbiem ādu… Gandrīz divtik vairāk nekā viss pārējais. Tāpēc iesaku, ja nav pieredzes, novilkt ādu stilbiem pirmā dienā un gatavot otrā. Nezinu, kas būs, ja par to laiku stibi marinēsies-domāju sliktāk nebūs… Gatavoju bez timiana, jo tās manā virtuvē ir nepazistamā garšviela… arī bez tās sanāca lieliski! Garša ir ļoti atkarīga no izvēlēta siera garšas. Cepu 200 grādos gāzes plīts 30 min. Visiem, arī bērniem, ļoti garšoja.

    Vienreiz aizmirsu novilkt ādu stilbiem… Ēdot kraukšķīgs “kažociņš” noslīd no gaļas, kas nebija novelkot ādu, bet pārējais ideāli: gan izskats, gan garša.
    Pamēģināju šo recepti ar vistas krūtiņu (mazo, 700 gr.)-bija pa sausu un sāls pa maz…
    Liene, paldies par receptēm kuras ekonomē laiku un vienmēr izdodās!!!

    Like

  • Aivars

    Kā var noteikt cepeškrāsns temperatūru , ja tur nav termometrs iebūvēts ?

    Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: