Skābeņu mērce

skabenu merceVēl viens mans eksperiments- šoreiz ar skābenēm. Iespēja tās izmantot vēl kaut kur citur nekā tikai skābeņu zupā mani jau kādu laiku nelika mieru.

Tad nu lūk- mana versija par to, kur izmantot skābenes- burvīga skābena un maiga mērcīte, kas grila sezonā lieliski garšos kopā ar grilētām zivīm, piemēram, lasi vai arī ar grilētu vistu. Protams, to var izmantot arī citur, piemēram, to var izmantot burgermaizītēs kā mērci.

Un vēl- šī mērce ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojama. Izmēģiniet, kamēr vēl ir skābeņu sezona!

 

Nepieciešams:

  • sauja svaigu skābeņu
  • 300 g turku vai grieķu jogurta (var ņemt arī citu bezpiedevu jogurtu)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 tējk. olīveļļa
  • 2 tējk. Dižonas sinepes ( vai 1/2 – 1 tējk. parastās sinepes)
  • sāls – pēc garšas

Visas sastāvdaļas sablenderē. Pievieno sāli pēc garšas. Ja šķiet, ka trūkst pipari, tad var pievienot tos. Liek ledusskapī uz kādām 20 minūtēm , lai visas garšas savelkas.

Padoms!

  • Ja šķiet, ka ķiploka garšu nejūt, tad mazliet uzgaidiet, ļaujies mērcei mazliet pastāvēt , jo ķiplokam šāda tipa mērcītēs ir nepieciešams laiks, lai parādītu savu garšu!🙂

skabenu merce


One response to “Skābeņu mērce

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: