Gaspačo

gaspaco zupaGaspačo ir tradicionāla Spānijas aukstā tomātu zupa. Tai ir simts un viena versija. Piedāvāju savējo. Tā ir laba alternatīva brīdī, kad parastā aukstā zupa (uz kefīra un marinētu biešu bāzes) ir jau mazliet apnikusi…🙂

Ar garšvielu un zaļumu daudzumu varat variēt katrs pēc savām vēlmēm, bet man personīgi vislabāk garšo, ja zupai ir pievienoti daaaadz zaļumu🙂

Lieliski atspirdzina karstā vasaras dienā. Krāsains, gards un veselīgs ēdiens (arī veģetāriešiem būs pa prātam!)!

 

Nepieciešams:

  • 2 lielās bundžas tomāti savā sulā (viena bundža- 800 g)
  • 1/2 dzeltenā paprika
  • 1/2 sarkanā paprika
  • 1 tomāts
  • 1 mazais gurķis
  • 1/2 citrona sulas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. etiķis
  • krietna sauja dažādu zaļumu- lociņi, baziliks, pētersīļi.
  • 1 tējk. kumīns (romiešu ķimenes)- sasmalcināts piestā
  • pāris pilieni Tabasco mērce
  • sāls un pipari pē garšas
  • nedaudz ūdens, ja nepieciešams

Sablenderē tomātus. Sagriež dārzeņus, pievieno citrona sulu, etiķi, eļļu, garšvielas, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un zaļumus. Ja zupa liekas pārāk bieza, pievieno nedaudz ūdens. Ar garšvielām var skatīties kā kuram labāk garšo, ja kādam garšo pikantāki ēdieni, tad Tabasco mērci var pievienot vairāk.

Re- cik tas ir vienkārši🙂

gaspaco zupa


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: