Cepti pildīti persiki

cepti_persikiKamēr veikalos ir pieejami augļi, tikmēr tos vajag izmēģināt lietot dažādos veidos, ne tkai svaigā veidā. Cepti, pildīti āboli ir diezgan tradicionāla lieta, it īpaši ābolu laikā Latvijā.

Gribēju izmēģināt ko līdzīgu ar ārvalstu augļiem- persikiem. Galvenais tiem jābūt pietiekami gataviem, lai viegli varētu izņemt kauliņus , tādā veidā nesabojājot persiku pusītes.

Neesmu mēģinājusi, bet domāju, ka līdzīgi var cept arī nektarīnus. Un arī ar pildījumu var eksperimentēt un sastāvdaļas mainīt. Katrā ziņā ļoti vienkāršs un gards deserts

Ceptos persikus var ēst kā siltus (ar saldējumu) tā arī aukstus.

Nepieciešams:

  • 6 persiki
  • 10- 15 mazie bezē cepumi
  • 1 olas dzeltenums
  • 50 g mandeļu skaidiņas + mazliet dekorēšanai
  • 30 g mīksts sviests
  • 2 ēd. k. brūnais cukurs
  • šķidrs medus vai kļavu sīrups- pārliešanai

Persikus nomazgā, nosusina un pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izņem kauliņu. Gatavo pildījumu- olas dzeltenumu samaisa ar cukuru, pievieno sviestu, sadrupinātus cepumus un mandeļu skaidiņas, visu samaisa līdz masa viendabīga.

Ar tējkaroti izņem mazliet persiku mīkstumu no katras pusītes (bet uzmanīgi- lai netiktu sabojātā miziņa!) un sasmalcina. Pievieno sagatavotajam pildījumam.

Pildījumu vienādās daļās liek persiku pusītēs un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep 160 grādos 30 minūtes. Gatavus pārlej (smalkā strūkliņā) ar nelielu daudzumu šķidra medus vai kļavu sīrupa.

cepti_persiki


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: