Brūkleņu un baltās šokolādes siera kūka

bruklenu_kukaNu ko- ir apritējis vēl viens gads un manam blogam jau 2 gadi!🙂 Svinam ar gardu kūku rudens noskaņās. Šoreiz kā vienu no sastāvdaļām izmantojot brūklenes.

Šī kūka ir mans eksperiments. Kūka nav ļoti salda, bet, ja to gribas saldāku, var droši pievienot vairāk cukura. Brūklenes kūkai piešķir tādu pikantu šīm ogām tik raksturīgo rūgtumu, bet kopā ar baltās šokolādes un siera masu tas garšo burvīgi. Tāds patīkams saldskābs kontrasts.

Domāju, ka pēc līdzīga principa varētu šo kūku pagatavot arī ar dzērvenēm.

Labu apetīti🙂

Nepieciešams:

  • 180 g cepumi (dāmu pirkstiņi, Selga, jebkuri smilšu cepumi)
  • 250 g mascarpone siers
  • 200 g svaigais siers (piemēram, Kārums)
  • 100 g baltā šokolāde
  • 50 ml saldais krējums
  • apmēram 2 ēd.k. pūdercukurs
  • 50 g sviests
  • 5 ēd.k.  cukurs
  • 1 ēd.k. želatīns
  • 200 g svaigas brūklenes

Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu. Samaisa visu un liek kūkas pamatni (20 cm diametra) tortes formā ar noņemamām malām, kas izklāta ar cepampapīru (cepampapīru atstāj arī uz veidnes malām). Cep uzkarsētā krāsnī apmēram 5-10 min, kamēr pamatne gaiši brūna. Atdzesē.

Kamēr pamatne dziest, karstā ūdens tvaikos (uzliek metāla bļodu uz katla, kurā vārās ūdens, tā lai bļodai nepieskaras ūdens) kausē balto šokolādi, kurai pievienots saldais krējums. Bļodu noņem no katla un noliek malā atdzist.

Brūklenes noblanšē ar vārošu ūdeni un atstāj tajā apmēram 2- 3 minūtes. Tad nolej ūdeni un ogas sablenderē. Caur smalku sietu izberž sablenderētās brūklenes. Masai pievieno 5 ēd.k. cukuru. Visu izmaisa.

Tad sagatavo siera masu- samaisa kopā svaigo sieru, mascarpone sieru. Pievieno mazliet atdzesēto šokolādi un pūdercukuru. Visu kārtīgi samaisa. Ja šķiet, ka masa nav gana salda, pievieno vēl cukuru. Vienmērīgi izmaisa. Pievieno arī iepriekš ūdenī uzbriedinātu un pēc tam ūdens peldē izkausētu želatīnu, vēlreiz visu izmaisa. Siera masai pievieno pāris ēdamkarotes brūkeņu biezeņa un izmaisa. Masu lej uz atdzesētās kūkas pamatnes. Atlikušo brūkleņu biezeni izklaidus pārlej pāri siera masai, tikai pavisam nedaudz iecilā ( ar tējkarotes kātu vai koka iesmiņu), bet NEMAISA, jo savādāk pazudīs smukās sarkanās svītras. Masu vienmērīgi izlīdzina.

Liek ledusskapī atdzesēties apmēram uz kādām vismaz 2- 3 stundām , bet var arī atstāt pa nakti.

bruklenu_kuka


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: