Vaniļas cukurs

vanilas_cukursPatiesībā ļoti vienkārši pagatavojama lieta, kas noteikti jābūt mājās katram, kas bieži gatavo saldos ēdienus un pietiks ilgam laikam.

Šāds vaniļas cukurs būs ar daudz izteiktāku garšu kā veikalā nopērkamais un tāpēc iespējams tas būs stiprāks, tāpēc to jālieto iesākumā uzmanīgi. Ja pieliktiet par daudz, tad ēdienam būs rūgta piegarša.

Vienīgā lieta, kas noteikti jābūt vaniļas cukura pagatavošanas ir- virtuves kombains vai vismaz blenderis. Un jā- nepērciet sakaltušas vaniļas pākstis, bet meklējiet tādas mīkstas un gaļīgas- tās ir labākas.

 

Nepieciešams:

  • 500 g pūdercukurs
  • 2 vaniļas pākstis

Sagriež vaniļas pākstis uz pusēm un ielieciet virtuves kombaina smalcinātājā. Mazliet samaliet. Masa pielips trauka malām, nokasiet to no malām un smalciniet mazliet vēlreiz. Pielieciet cukuru un smalcinātājā maisa masu vismaz 2 minūtes. Tad masu izsijā caur sietu. Masu sijāt vairākkārt, ja masā ir kunkuļi (man gan nekādi kunkuļi nebija un man pietika ar vienas reizes sijāšanu).

Rezultātā Jūs iegūsiet pelēcīgi baltu masu. Uzglabāt hermētiski noslēgtā traukā.

* Recepte ņemta no Džeimija Olivera pavārgrāmatas.

vanilas_cukurs


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: