Lēcu sautējums ar saulē kaltētiem tomātiem

lecu_sautejumsLēcas man ļoti garšo. Šī recepte ir tapusi iedvesmojoties no  risotto pagatavošanas pamatprincipiem un man gribas teikt- ir ļoti gardi! Ja ir iespējams, tad vislabāk izmantot pašu gatavotu dārzeņu buljonu, jo tas ēdienam piešķir īpaši izteiksmīgu garšu.

Ar lēcām ir tā-  tās ir ļoti dažādas un man patīk tādas, kas gluži nepaliek tādas kā biezputra, tāpēc šim ēdienam izmantoju tieši sarkanās lēcas. Bet ja vēlas, var izmantot arī citas. Vienīgi ar brūnajām lēcām ir tā, ka tās mēdz palikt biezputrainas, ja kaut mazliet pārsniedz gatavošanas laiku.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 Nepieciešams:

  • 300 g sarkanās lēcas
  • 1 vidējs sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 100 ml sausais baltvīns
  • 5- 7 gab. saulē kaltēti tomāti eļļā (var nopirkt Rimi veikalos)
  • apmēram 700 ml karsts dārzeņu buljons (vai vairāk)
  • olīveļļa cepšanai
  • sāls- pēc garšas

Ņem dziļu pannu, uzkarsē nelielu daudzumu eļļas, kurā apcep ļoti sīku sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Cep līdz tie ir mīksti (galvenais nepārcept, lai tie nebūtu brūni). Kad sīpoli un ķiploki  ir mīksti, pannā ber lēcas un nedaudz apcep ik pa laikam tās apmaisot (apmēram pāris minūtes), tad pielej baltvīnu. Ļauj visam mazliet sautēties un vīnam izgarot. Pēc tam lej klāt pusi karsta buljona, smalki sagrieztus kaltētos tomātus un sautē uz vidējas uguns. Sautēšanas laikā ik pa laikam pievieno buljonu, kamēr lēcas mīkstas. Ja buljons ir izbeidzies, tad to var aizvietot ar karstu ūdeni. Ja nepieciešams, pievieno sāli.

* Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

lecu_sautejums


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: