Cepeškrāsnī cepti rīsi ar šampinjoniem

risi_ar_senemVēl viena cepeškrāsnī pagatavojama maltīte. Rīsus var pagatavot dažādi un savādāk- cepeškrāsnī. Ja to salīdzina ar klasisko rīsu pagatavošanas veidu, cepot cepeškrāsnī, rīsi labāk uzsūc visas garšvielas un pievienotās piedevas. Pavisam vienkārši un gardi.

Šajā receptē tiek lietoti šampinjoni, bet, ja jums mājās ir pašu lasītas, saldētas gailenes, droši var lietot tās. Sēņu laikā noteikti var likt svaigas nevis saldētas sēnes.

Kā papildus piedeva ir grauzdētās saulespuķu sēklas un zaļumi, kas rīsiem dod neparastu un īpašu garšu.

Vislabāk garšo tikko pagatavots!

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 400 g rīsi
  • 250 g šampinjoni
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 1 vidējs sīpols
  • 800 ml dārzeņu buljons (vai arī nedaudz vairāk)
  • 100- 150 g saulespuķu sēklas
  • Svaigi pētersīļi
  • Eļļa- cepšanai
  • Sāls, pipari- pēc garšas

 Sīpolu notīra un sīki sagriež, liek uz iepriekš sakarsētas pannas un pavisam nedaudz apcep nelielā eļļas daudzumā (apmēram 1 minūti), tad pievieno sīki sagrieztu ķiploku un cep vēl apmēram 30 sekundes. Noņem no pannas. Tad uz tās pašas pannas liek šķēlēs sagrieztus šampinjonus un arī tos nedaudz apcep (apmēram 1-2 minūtes).

Rīsus noskalo. Liek cepamtraukā ar augstām malām.  Pievieno saceptās sēnes ar sīpolu un ķiploku. Pārlej ar karstu buljonu, pievieno garšvielas, samaisa un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 C grādos apmēram 20 min vai kamēr rīsi mīksti. Ja gatavošanas laikā liekas, ka trūkst šķidruma, pievieno karstu, vārītu ūdeni un gatavo, līdz rīsi ir mīksti. Pasniedz, pārkaisītus ar grauzdētām saulespuķu sēklām un svaigiem, smalki sagrieztiem zaļumiem.

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

risi_ar_senem_MG_2070_1


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: