Dārzeņu sacepums ar sieru

darzenu_sacepumsJa ir tāda iespēja, es parasti gatavošanas procesā cenšos izmantot cepeškrāsni, jo, manuprāt, tas ir ļoti ērti. Ziemas sezonā ēdienu gatavošanā pārsvarā izmantoju vietējo produkciju- īpaši dārzeņus.

Un papildus tradicionāli izmantotajiem dārzeņiem, cenšos ēdienu papildināt ar tādiem dārzeņiem, ko iespējams lielākā daļa iedzīvotāju nemaz neizmanto- piemēram, kāļi, rāceņi, pētersīļa sakne, fenhelis un citi. Šajā receptē lietošu ne visus, bet daļu no tiem.

Un ja vēl visam pārliek pāri sieru- tad gardas pusdienas vai vakariņas ir gatavas!

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 4 vidēji kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 200 g zaļie zirnīši (saldēti)
  • 1 neliels kālis
  • 1 neliels fenhelis
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploks
  • 200 g Čedaras siers
  • 250 ml piens
  • 1- 2 tējk. malts muskatrieksts
  • 1 tējk. (vai arī vairāk, ja vēlas pikatāku) asais paprikas pulveris
  • krietna šķipsna sāls
  • svaigi malti pipari

Nomazgā un notīra dārzeņus, atkausē zaļos zirnīšus. Kartupeļus sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs, burkānus sagriež ripiņās, rāceņus un kāļus nelielos kubiciņos. Smalki sagriež sīpolu, ķiploku un fenheļa sakni. Sagriezto sīpolu un fenheli  nedaudz (apmēram 2-3 min.) apcep nelielā eļļas daudzuma uz sakarsētas pannas.

Nelielā bļodā lej pienu, liek klāt apmēram 1/3 daļu no sarīvētā siera, kas ir sarīvēts uz smalkās rīves. Pievieno klāt garšvielas.

Ņem cepamtrauku (man ir kantaina, izmērs apmēram 25 x 25 cm), liek iekšā  visus sagrieztos dārzeņus,  zirņus un apceptos dārzeņus, izņemot kartupeļus. Dārzeņiem pārlej pāri pienu ar sieru un garšvielām. Tad pa virsu izkārto kartupeļu šķēles. Uzber nedaudz svaigi maltus piparus. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200 C grādos apmēram 20 minūtes. Tad izņem cepamtrauku no krāsns un pārber pāri sieru. Cep vēl 20 min vai kamēr dārzeņi mīksti.

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

darzenu_sacepums


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: