Dzirkstošā vīna želeja ar zemenēm un mascarpone krēmu

sampaniesa_desertsNu ko- lai arī patīk vai nē, daudziem 14.februāris (Svētā Valentīna jeb Mīlestības diena) ir īpaša diena. Šajā nedēļā piedāvāju jauku recepti romantiskiem brīžiem- vai nu tā būtu Valentīndiena vai kāds cits mīlošiem cilvēkiem īpašs brīdis, kad ir vēlme otru iepriecināt un pārsteigt.

Romantika tādā klasiskā veidā asociējas ar šampanieti vai pareizāk sakot- dzirkstošo vīnu, zemenēm, šokolādi un putukrējumu. Tad nu šajā receptē esmu maksimāli apvienojusi visus šos elementus vienā gardā desertā, izņemot šokolādi, bet to tad var izmantot dekorēšanai pēc saviem ieskatiem.

Recepte ir ļoti vienkārša un domāju, ka šādā veidā savu mīļoto sievieti varētu iepriecināt jebkurš vīrietis, arī tāds, kas ikdienā negatavo.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 250 ml pussalda dzirkstošā vīna (es ņēmu Rīgas oriģinālo)
  • 5 g želatīns
  • 200- 300 g svaigas zemenes
  • 100 ml saldais krējums
  • 100 g mascarpone siers
  • 1 tējk. vaniļas cukurs

Želatīnu ieliek mazā bļodā un pārlej ar nelielu auksta ūdens daudzumu. Kad tas uzbriedis (pēc apmēram 15 min), izkausē to karstā ūdens peldē. Dzirkstošo vīnu lej bļodā, pagaida, kad tas vairs nav tik putojošs. Maisot vīnu smalkā strūklā un lēnām lej izkausēto želatīnu. Gatavo šķidrumu lej glāzēs vai deserta traukos (trauku izvēle ir katra gaumes un iespēju jautājums  ), liek ledusskapī sastingt.

Kamēr želeja stingst, sagriež zemenes nelielos gabaliņos (dažas atstāj dekorēšanai).  Kad želeja ledusskapī pabijusi apmēram 5- 10 minūtes un sāk jau palikt biezāka, uz želejas uzber sagrieztās zemenes (tad tās iegrims želejā līdz pusei). Liek atpakaļ ledusskapī. Ja vēlas, lai zemenes būtu pašā želejā, tad tās pievieno tiklīdz želeja ir ielieta deserta traukos.

Tad saputo saldo krējumu. Kad tas gandrīz gatavs, pievieno vaniļas cukuru un mascarpone sieru. Vēlreiz visu saputo, līdz krēms kļuvis viendabīgs. Krēmu liek uz sastingušās želejas un dekorē ar svaigām zemenēm.

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

sampaniesa_desertssampaniesa_zeleja


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: