Canneloni ar tītara gaļu

canneloni_pilditiZem šī smalkā nosaukuma canneloni patiesībā slēpjas kaut kas vienkāršs- pildīti makaroni (laikam pareizāk jau būtu lietot vārdu- pasta). Tie izskatās kā tādas lielas un resnas caurules, kurās var pildīt iekšā, ko vien sirds vēlas- izvēles iespējas ir gan veģetāriešiem, gan gaļēdājiem.

Šoreiz es pildīju ar tītara gaļu, kas varbūt nav tik pierasta lietošanā, kā piemēram, vistas gaļa. Taču tītara gaļu izvēlējos ar nolūku, jo tā tomēr skaitās augstvērtīgāka un diētiskāka nekā vistas gaļa. Un tā kā pludmales sezona vairs nav aiz kalniem, tad kāpēc gan neizvēlēties mazāk treknus produktus?

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 

Nepieciešams:

  • 500 g tītara filejas vai šķiņķa
  • apmēram ½ paka canneloni makaronu
  • 1 vidējs sīpols
  • 1 vidējs burkāns
  • 3- 4 daiviņas ķiploka
  • 1 ēd.k. Vorčesteras mērce
  • 1-2 ēd.k. skābā krējuma vai turku/ grieķu jogurta
  • 200- 250 g siers (piemēram, Holandes siers)
  • 50- 100 g parmezāna siers
  • pāris ēd.k. sagrieztu zaļumu pēc izvēles
  • sāls un svaigi malti pipari- pēc garšas

Mērcei:

  • 2 mazās bundžas tomāti savā sulā (gabaliņos)
  • 2 ēd.k. kaltēts oregano (raudene)
  • 1 ēd.k. kaltēts baziliks
  • 1 ēd.k. brūnais cukurs
  • šķipsna Kajenas piparu (ja vēlas asāku mērci)
  • svaigi malti pipari un sāls- pēc garšas

Sagatavo mērci- lej katliņā tomātus savā sulā, pievieno visas garšvielas un visu uzvāra. Mazliet atdzesē un sablendē.

Tad gatavo canneloni pildījumu. Samaļ tītara gaļu vai ļoti sīki sasmalcina ar nazi. Sīki sagriež sīpolu un ķiploku un nelielā eļļas daudzumā apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi un mīksti, bet ne brūni. Pievieno samaltajai gaļai. Tad pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas- uz smalkas rīves sarīvētu burkānu, garšvielas, skābo krējumu, zaļumus, Vorčesteras mērci.

Sagatavoto masu pilda (es ņēmu vienkārši ar rokām nevis karoti, jo man tā ir vieglāk un ātrāk) canneloni caurulītēs. Tās pilda tā, lai abi caurulīšu gali ir brīvi. Tos „aizmūrē” ar kubiciņos sagrieztu sieru. Ņem keramikas vai stikla cepamtrauku- vēlams taisnstūra vai četrkantīgu. Formā lej apmēram pusi mērces, pa virsu liek pildītos canneloni. Traukā tos liek tā, lai paliek neliela atstarpe, jo cepoties tie piebriedīs. Pārlej ar atlikušo mērces daudzumu.

Liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 180- 190 grādos 30 minūtes. Tad ņem ārā, pārkaisa ar sarīvēto parmezāna sieru un liek cepties vēl 10 min. Pirms ēšanas ļauj ēdienam mazliet atdzist apmēram kādas 10- 15 minūtes un tikai tad sadala porcijās un pasniedz.

canneloni_pilditi


2 responses to “Canneloni ar tītara gaļu

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: