Divēju kāpostu sacepums ar vistu un kvinoju

darzeni ar kvinojuMans pēdējā laika atklājums ēdienu ziņā. Un tas viss, pateicoties kvinojai🙂

Iedvesmu šai receptei smēlos internetā, jo gribēju izmēģināt kaut ko tādu, kur kā piedeva ir vērtīgā kvinoja. Mazliet koriģēju, kā teikt, savai gaumei un gards ēdiens gatavs! Šis ēdiens sākumā likās kā eksperiments, bet man sanāca jau ar pirmo reizi un domāju, ka jums sanāks tāpat!

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

Nepieciešams:

  • 3- 4 vistu šķiņķīši (bez ādas) vēlams jau atkauloti
  • 1 gab. ziedkāposts
  • 1 gab. brokolis
  • 400n ml vistas vai dārzeņu buljons
  • 200 ml piens
  • 120 g kvinoja
  • 100 g labi kustoša siera (man bija Holandes)
  • 2 ēd.k. milti (bez kaudzes)
  • 200 ml ūdens
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • 1 ēd.k. Vidusjūras garšvielas (Santa Maria)

Katliņā lej vistas buljonu un 100 ml piena. Atlikušos 100 ml piena sajauc ar miltiem un Vidusjūras garšvielām. Kad buljona un piena maisījums sāk vārīties, tad to ātri maisot, pievieno miltu- piena- garšvielu maisījumu. Tad turpina visu maisīt, līdz masa sāk palikt nedaudz biezāka (lai neveidojas kunkuļi, vēlams to darīt ar putojamo slotiņu). Masai, kas ir izveidojusies jau kā mērce, pievieno ar aukstu ūdeni noskalotu kvinoju, pielej 200 ml ūdens un visu izmaisa.

Cepamajā formā, kas mazliet iesmērēta ar eļļu, lej sagatavoto mērci ar kvinoju, tai pa virsu liek strēmelēs sagrieztus vistas šķiņķīšus un nelielos gabalos sagrieztu ziedkāpostu. Ja pievienotais vistas vai dārzeņu buljons ir bijis bez sāls vai citām garšvielām, tad šajā brīdī ir jāpārkaisa nedaudz sāls un pipari. Liek cepties cepeškrāsnī apmēram 30 min. 170 C grādos.

Kamēr sacepums krāsnī, paņem bļodu, ieder tajā nelielos gabalos sagrieztu brokoli un pārlej ar verdošu ūdeni. Patur bļodā apmēram minūti, līdz brokoļi ir koši zaļi. Nolej ūdeni un noliek nedaudz malā.

Izņem ārā no krāsns cepamformu, izmaisa (ja kvinoja vai vista nav gatava, liek atpakaļ krāsnī uz 5- 10 min.). Pievieno noblanšēto brokoli, izmaisa. Ja sacepums liekas pārāk biezs, pievieno vēl nedaudz ūdens un garšvielas. Pārber ar sarīvēto sieru un cep vēl kādas 5 – 10 min vai līdz brīdim, kad siers ir izkusis.

kvinoja ar darzeniem un vistudarzeni ar kvinoju

 


Comments are disabled.

%d bloggers like this: