Gurķu – avokado aukstā zupa

avokado_zupaJa ir apnikusi tik ierastā biešu aukstā zupas, tad var pamēģināt ko jaunu, šajā gadījumā daudziem ne pārāk populāru- gurķu un avokado zupu. Viens no nosacījumiem, lai zupa izdotos garda, ir gatavi avokado.

Un kā jau lielākā daļa auksto zupu, arī šo pagatavot ir elementāri.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • 6 īsie gurķi
  • 2 gatavo avokado
  • 300 g bezpiedevu jogurts (es izmantoju turku jogurtu)
  • 1 neliels puravs
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 100- 200 ml auksts ūdens
  • ½ citrona sula
  • 2-3 svaigas piparmētru lapiņas
  • ½ tējk. čili pulveris
  • Sāls un svaigi malti pipari- pēc garšas

 Gurķus un avokado nomizo, (atstāj 1 gurķi un 1 avokado, ko pēc tam pievienot zupai) sagriež vidēji lielos gabalos un ieliek bļodā, turpat liek smalki sagrieztu puravu un caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku. Pievieno jogurtu, ūdeni, citrona sulu un pārējās sastāvdaļa un visu sablenderē līdz masa viendabīga. Ja vēlas šķidrāku zupu, tad pievieno vēl ūdeni.

Zupai pievieno smalki sagriezto gurķi un avokado, izmaisa un liek vēsā vietā vismaz uz stundu atdzist.

avokado_zupa


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: