Lēcu un paprikas krēmzupa ar kokosriekstu pienu

lecu_zuapJa vasarā gribas ko sātīgāku, bet gluži gaļas zupu negribas vārīt, tad varat izmēģināt šo mazliet eksotisko lēcu un paprikas zupu. Eksotiskākais šajā ēdienā ir kokosriekstu piens, taču, ja gadījumā neesat lieli kokosriekstu piena fani, varat pusi no receptē minētā daudzuma aizvietot ar saldo krējumu.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • 100 g sarkanās lēcas
  • 1 vidējs sīpols
  • 2 vidēji selerijas kāti
  • 2 sarkanās paprikas
  • 1 čili pipars
  • 2 cm gabaliņš ingvera saknes
  • 400 ml kokosriekstu piens
  • 400 ml vistas var dārzeņu buljons (vai vairāk, ja grib šķidrāku)
  • ½ tējk. sasmalcināts kumīns
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Eļļa- cepšanai

Katlā ielej eļļu, uzkarsē to un apcep nelielos gabaliņos sagrieztu seleriju un smalki sagrieztu sīpolu. Uz vidējas liesmas cep, kamēr dārzeņi mīksti (apmēram 5- 8 min). Pievieno smalki sagrieztu čili piparu, sarīvētu ingveru, kumīnu un cep visu apmēram 1 min, pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, lēcas, kokosriekstu pienu, buljonu un vāra, kamēr paprika un lēcas ir mīkstas (apmēram 10 min).

Noņem no uguns, mazliet atdzesē un tad visu sablenderē, pieliek sāli, piparus pēc garšas un vēlreiz uzvāra.

* Receptei iedvesmoju smēlos no žurnāla „Fabulous Food”.

lecu_zuaplecu_zupa2


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: