Mango zupa ar kokosriekstu krēmu

mango_zupaMango ir viens no maniem iecienītākajiem augļiem, tāpēc tos diezgan bieži izmantoju dažādos ēdienos. Šīs receptes galvenā sastāvdaļa ir pēc iespējas gatavāki mango. Ja gadās iegādāties tādus pusgatavus, es tos vienkārši pāris dienas paturu virtuvē uz galda, lai nogatavojas līdz galam.

Tā nu sanāk, ka šim ēdienam vajag iepriekš sagatavoties, tajā skaitā iepriekšējā vakarā ielikt kokosriekstu piena bundžiņu ledusskapī, lai būtu iespējams saputot krēmu.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 

Nepieciešams:

  • 3-4 gab. gatavi mango
  • 300 g bezpiedevu jogurts (es izmantoju grieķu jogurtu)
  • 400 ml kokosriekstu piens (pirms gatavošanas vismaz uz vienu nakti ielikt ledusskapī. NEKRATĪT!)
  • 2 laimu sula
  • 1 tējk. vaniļas cukurs

Mango nomizo, izņem ārā kauliņu, sagriež gabaliņos un liek bļodā. Pievieno jogurtu, laima sulu un sablenderē. Ja vēlas mazliet šķidrāku zupas konsistenci, tad pievieno nedaudz ūdens.

Kokosriekstu piena bundžiņu izņem no ledusskapja (NEKRATĪT!) , attaisa vaļā un ar karoti uzmanīgi ņem ārā TIKAI virspusē nostājušos biezo krēmu, liek bļodā, pievieno vaniļas cukuru un puto krēmu apmēram 3 minūtes vai līdz krēms kļūst gaisīgs (izskatīsies kā saputots saldais krējums).

Zupu pirms pasniegšanas atstāj ledusskapī atdzist uz pāris stundām. Zupu pasniedz, vidū liekot saputoto kokosriekstu krēmu.

mango_zupa


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: