Cepeškrāsnī cepts lasis ar bazilika un parmezāna garoziņu

cepts_lasisPatiesībā ārkārtīgi ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens.  Un tas ir veids kā varbūt dažiem tik pierasto lasi padarīt mazliet savādāku ar dažādākām garšas niansēm. Kamēr vēl ir iespējams tikt pie svaigiem, varbūt pat pašaudzētiem zaļumiem, noteikti šo recepti ir jāizmēģina! Noteikti noderēs gadījumos, kad jāpabaro lielāks cilvēku skaits.

Parasti šim ēdienam pērku veselu lasi un pati filēju, bet var pirkt arī gatavas laša filejas.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 

Nepieciešams:

  • 1 vesels lasis (vai 2 laša filejas)
  • 2 lielas saujas svaiga bazilika
  • 70 g sarīvēts parmezāna siers (vai cits cietais siers)
  • 100 g sausiņi vai kaltēta baltmaize, vai rīvmaize
  • 100 ml olīveļļa
  • 2 tējk. Dižonas sinepes
  • svaigi malti pipari pēc garšas
  • ½ citrona miziņas

Ja pērkat veselu lasi, tad to iztīra un sadala (izņem asakas, nogriež galvu utml.). Ņem 2 filejas, kārtīgi to ierīvē ar eļļu. Tikmēr gatavo virsū liekamo pildījumu (ja ir virtuves kombains, tad tas būs pavisam ātri)- sīki sasmalcina baziliku, pieliek klāt sarīvēto citrona miziņu, sieru un rīvmaizi vai sasmalcinātos sausiņus. Pievieno olīveļļu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno piparus.

Liek lasi uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, pārsmērē katru pusi ar 1 tējk. sinepju (kopā 2 tējk. uz visu lasi), pārliek pāri pildījumu, to nedaudz piespiež, lai veidojas vienmērīga, smuka garoziņa. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep apmēram 15- 20 min (galvenais nepārcept!). Gatavs!

cepts_lasis_MG_3470_1


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: