Līdakas kotletes

lidakas_kotletesŠo recepti esmu iemācījusies no savas mammas un kotletes sanāk tik labas, ka nekādas būtiskas izmaiņas tajā nav veiktas.

Lai nemulsinātu tos, kas gaļu nelieto, šajā receptē gaļa tomēr tiek lietota, bet tikai pavisam nedaudz, lai kotletes būtu sulīgākas. Var jau protams arī mēģināt bez gaļas, bet tad vajag rēķināties, ka tās nesanāks tik sulīgas, jo līdaka pēc būtības ir tāda pasausa zivs.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

Nepieciešams:

  • 1 kg līdakas fileja
  • 250 g svaiga cauraugusi cūkgaļa (var aizvietot ar 150 g žāvētas gaļas)
  • 4 šķēles graudu maizes vai baltmaizes
  • 200 g biezpiens
  • 1 sīpols
  • 4- 5 daiviņas ķiploka
  • 5 ēd.k. skābs krējums
  • 100 ml ūdens
  • Sāls, pipari pēc garšas

Gaļasmašīnā samaļ līdakas fileju (tādā veidā var viegli izvairīties no sīkajām asakām, kas iespējams tīrīšanas laikā nav pamanītas). Kopā ar zivi, samaļ arī gaļu, sīpolus, ķiplokus un iepriekš pāris minūtes ūdenī izmērcētu maizi. Masai pievieno biezpienu, skābo krējumu un ūdeni. Pievieno garšvielas un kārtīgi visu samīca. Ar rokām veido nelielus plācenīšus un cep uz pannas sakarsētā eļļā no abām pusēm gaiši brūnas. Labu apetīti!

_MG_3500_1lidakas_kotletes


2 responses to “Līdakas kotletes

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: