Biešu un bumbieru salāti ar fitaki sieru

biesu salatiĻoti vienkārši pagatavojami salāti un tie ļoti piestāv rudenim, kad dārzos un laukos ir nogatavojušies dārzeņi, bet augļu kokos- gardi augļi. Un tas ir vēl viens variants kā izmantot bietes savā uzturā. Šie salāti būs lieliska uzkoda vieglām pusdienām vai vakariņām.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 1 gab. liela vai 2 vidējas bietes
  • 2 vidēji bumbieri (vēlams tādi sulīgi)
  • 100- 150 g fetaki siers
  • 4 – 6 saulē kaltēti tomāti
  • pāris lielas saujas rukolas salātu
  • mandeļu skaidiņas- pārkaisīšanai
  • mērcei- 2 ēd.k . balzamiko etiķis, 1 tējk. Dižonas sinepes, 2 ēd.k olīveļļa, 1 tējk. brūnais cukurs, svaigi malti pipari un sāls

Bietes un bumbierus sagriež garenās skaidiņās. Saulē kaltētos tomātu- nelielos gabaliņos. Sagatavo mērci- sajaucot visas mērces sastāvdaļas.

Kārto salātus porcijās- uzliek vienādā daudzumā uz šķīvjiem rukolas salātus, liek sagrieztās bietes, tomātus un bumbierus, pārkaisa ar gabaliņos sasmalcinātu fetaki sieru. Pārlej sagatavoto mērci un ar uz sausas pannas grauzdētām mandeļu skaidiņām.

biesu salati


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: