Cepti burkāni ar timiānu un ķiplokiem

sauteti burkaniŠo recepti es aizguvu, ieklausoties savas kolēģes ieteikumos. Izdomāju pamēģināt un sanāca ļoti gardi. Izrādījās ļoti vienkārši pagatavojams un veselīgs ēdiens.

Vienīgais laikietilpīgākais process visā šajā pasākumā ir burkānu sagriešana salmiņos. Jo smalkāk sagriezti burkāni- jo ātrāk ēdiens būs gatavs! Piemērots arī veģetāriešiem.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • 500 g burkāni
  • 3-4 gab. ķiploku daiviņas
  • 1- 2 tējk. kaltēts timiāns
  • Olīveļļa- cepšanai
  • Sāls, pipari- pēc garšas

Burkānus notīra un sagriež garenos salmiņos (pēc iespējas smalkāk). Uz pannas sakarsē olīveļļu, liek iekšā burkānus un sautē, kamēr mīksti. Kad burkāni ir gandrīz gatavi, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un timiānu. Cep, nepārtraukti maisot, apmēram 1 minūti, kamēr gatavs. Ēd siltus. Var būt kā lieliska piedeva pamatēdienam.

burkani     sauteti burkani


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: