Grūbu salāti ar dārzeņiem un āboliem

grubu_salatiGrūbas ir, manuprāt, mazliet novārtā atstāts produkts, kaut gan pēdējā laikā kļūst arvien populārāks. Tās var izmantot ne tikai vienkāršās putrās, bet arī gatavojot risoto vai kā šajā gadījumā- salātos.

Salāti ir sātīgi un var aizstāt kārtīgu ēdienreizi.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • 150 g grūbas
  • 200 g ķiršu tomāti
  • 2 vidēji svaigi gurķi
  • 100 g fetaki siers
  • 1 liels sulīgs ābols
  • Liela sauja spināti
  • Mērce- ½ citrona sula, 50 ml olīveļļa, 1 tējk. kļavu sīrups, sāls un pipari- pēc garšas

Sākumā iemērc grūbas uz nakti, lai ātrāk izvārās. Nolej ūdeni un kārtīgi noskalo. Liek vārīties sālsūdenī. Kamēr vārās grūbas (ja vien tas nav izdarīts iepriekšējā dienā), sagriež gurķus, tomātus un ābolu nelielos gabaliņos.

Kad grūbas gatavas, tās noliek malā atdzesēties. Kad grūbas ir gandrīz atdzinušas, tad pievieno tām gurķuss un mērci. Visu kārtīgi izmaisa. Pieliek spinātus, tomātus, ābolus un viegli iecilā. Liek porcijās un pārkaisa ar fetaki sieru.

grubu_salati


2 responses to “Grūbu salāti ar dārzeņiem un āboliem

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: