Sarkano kāpostu un biešu salāti ar ķirbju sēklām

kapostu salatiIr ierasts, ka kāpostu salātus taisa no parastajiem- baltajiem galviņkāpostiem, bet nepelnīti tiek piemirsti skaisti sarkanie kāposti, kas noteikti katru maltīti var padarīt daudz košāku. Otra šo salātu zvaigzne ir svaigās bietes. Taču, ja jums nav iespējas tā ļoti smalki sagriezt bietes, tad varat izmantot vārītas, tvaicētas vai ceptas. Šī recepte pierāda, ka no pavisam vienkāršiem, viegli pieejamiem produktiem var ātri sagatavot gardu un košu maltīti.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

Nepieciešams:

  • 1 vidējs sarkanais kāposts
  • 1 maza svaiga biete (var likt arī vārītu, ceptu vai tvaicētu)
  • 150 g grauzdētas ķirbju sēklas
  • Mērcei- 1 laima vai maza citrona sula + 50- 100 ml sarkanvīna etiķis + 100 ml olīveļļa + 1 ēd.k. brūnais cukurs + sāls un pipari- pēc garšas.

Kāpostu smalki sagriež, smalki sagriež vai sarīvē uz rupjās rīves bieti. Pievieno sagatavoto mērci un visu kārtīgi samaisa vai ar tīrām rokām kārtīgi samīca. Atstāj uz kādu laiku ievilkties. Pasniedz ar apgrauzdētām ķirbju sēklām.

kapostu salati_MG_3904_1

 


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: