Vistas un nūdeļu zupa ar kokosriekstu pienu

vistas_nudelu_zupaPiedāvāju izmēģināt mazliet savādāku vistas un nūdeļu zupu. Zupa ir austrumu gaumē- ar kokosriekstu pienu un kariju. Arī šī zupa ir pavisam vienkārši pagatavojama. Recepte ir tapusi, iedvesmojoties no žurnāla Fabolous Food.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

 

 

Nepieciešams:

  • 2 vistas šķiņķīši
  • 150 g olu nūdeles
  • 400 ml (1 bundža) kokosriekstu piens
  • 1 litrs vistas buljona
  • 100 ml ūdens
  • Neliels- apmēram 2 cm svaiga ingvera gabaliņš
  • 2 gab. ķiploku daiviņas
  • ½ tējk. melnie piparu graudi
  • 2 tējk. karijs
  • 1 laims
  • 3-4 tējk.zivju mērces
  • Olīveļļa- cepšanai
  • Svaigi pētersīļi- pārkaisīšanai

Katlā ielej eļļu, sakarsē un uz mazas uguns ātri (30 sek) apcep sasmalcinātu ķiploku un kariju. Pielej klāt buljonu, ūdeni, kokosriekstu pienu, piparus. Uzvāra. Tiklīdz buljons vārās, tajā ieliek vistu šķiņķīši, kuriem ir novilkta āda. Vāra apmēram 20 min vai kamēr vista gatava.

Vistu izņem no buljona un atdala no kauliem un liek atpakaļ katlā. Liek iekšā nūdeles un vāra apmēram 3 min. (nepārvārīt!). Pievieno laima sulu, zivju mērci. Laima sulu un zivju mērci vēl papildus, ja šķiet, ka ir nepieciešams.

vistas_nudelu_zupa


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: