Cepta karpa ar citronu, laimu un zaļumiem

karpa2Daudziem, Jauno gadu sagaidot, kā tradīcija ir pildītas zivs pagatavošana. Ir daudz recepšu, kur karpas pildīšanai tiek izmantota majonēze un citas treknas lietas, tāpēc es piedāvāju pagatavot pildītu karpu ar citronu un zaļumiem, kas, pirmkārt, ir daudz veselīgāk, bet, otrkārt, tā patiešām izdosies ikvienam, jo pagatavošana ir pavisam elementāra.

Un kā bonuss – būs daudz zvīņas (naudas) maciņam…🙂

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

Nepieciešams:

  • 1 – 1,5 kg svaiga karpa
  • 1 – 2 citroni
  • 1 laims
  • 2 daiviņas ķiploka
  • sāls un svaigi malti pipari
  • dažādi zaļumi pēc izvēles vai iespējām- es izmantoju buntīti svaiga bazilika, 1 rozmarīna un 2 timiāna zariņus

Iztīra karpu. Noskalo un nosusina. Ierīvē no iekšpuses un ārpuses ar sāli (apmēram 1 ēd.k.) un pipariem. Pusi citrona un veselu laimu sagriež šķēlītēs. Zivs augšpusē iegriež šķērsām tādas kā kabatiņas, kurās citrona un laima šķēlītes. Pāri palikušo citronu un laimu sagriež mazākos gabaliņos. Zivs vēderā liek saplucinātu baziliku (var likt arī ar visiem kātiņiem), rozmarīnu, timiānu un sagrieztos citrusaugļus, kā arī šķēlītēs sagrieztas ķiploka daiviņas. Zivi liek folijā un pirms cepšanas vēl pārlaista ar pāri palikušās citrona pusītes sulu, to saspiežot. Tad zivi pilnībā ietin folijā un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 -40 minūtes līdz zivs gatava (zivs gaļa viegli atdalās no asakām).

karpa2karpa


2 responses to “Cepta karpa ar citronu, laimu un zaļumiem

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: