Pildīti vistas šķiņķīši ar bekonu un krāsnī ceptiem bumbieriem

vista_bekonsGardi pildīti vistas šķiņķīši, kas iederēsies gan ikdienas ēdienreizēs, gan arī svētkos. Bekons vistas gaļai piedod tādu patīkamu garšu un neļauj gaļai kļūt sausai. Un lai Jūs nemulsina ceptie bumbieri – šis auglis perfekti iederas pie vistas gaļas ēdiena. Es sākumā arī minstinājos, bet kas to būtu domājis, ka bumbieri ar tik labi garšo arī ar gaļu! Pamēģiniet!

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

Nepieciešams:

  • 8 vistas šķiņķīši (atkauloti un bez ādas)
  • 200 g bekons
  • 1 neliels vārīts burkāns
  • sauja svaiga bazilika vai bazilika pesto
  • 120- 150 g Mozarella siers (var likt arī citus labi kūstošus sierus)
  • 4 bumbieri
  • 50- 70 g sviests
  • daži svaiga timiāna zariņi
  • sāls, svaigi malti pipari

Šķiņķīšus liek uz līdzenas virsmas, uzber mazliet sāli un piparus. Liek svaigu baziliku vai bazilika pesto (vienmērīgi izlīdzina), tad liek nelielos stienīšos sagrieztu burkānu un sieru. Sarullē. Rullīti ietin plānā bekona šķēlītē. Visu rūpīgi notin ar cepšanai paredzētu diegu vai arī sastiprina kopā ar maziem kociņiem, piemēram, zobu bakstāmiem.

Liek uz cepamās plāts. Blakus liek uz pusēm sagrieztus bumbierus, kas pārkaisīti ar svaigi maltiem pipariem. Uz katras bumbiera pusītes uzliek nelielu piciņu sviestu.

Cep 180 grādos apmēram 20- 30 min., kamēr vista gatava un bumbieri mīksti.

vistas_bekons2vista_bekons


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: