Kolrābju un burkānu salāti ar laima/ čili mērci

salatiSalāti ir visdažādākie un, parasti tos gatavojot, var likt liekā savu fantāziju un izmantot tās sastāvdaļas, kas tajā brīdi ir pieejami ledusskapī. Ziemas sezonā būtu labi izmantot mūsu pašu produktus un īpaši sakņu dārzeņus, ko es arī daru. Un šajā receptē es piedāvāju izmantot kāpostu dzimtas dārzeni – kolrābi, kas ir ļoti gards un vitamīniem bagāts dārzenis, klāt pievienojot pikantu laima un čili mērci.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

Nepieciešams:

  • 1 liels kolrābis
  • 2 burkāni
  • 1 neliels sarkanais sīpols

Mērcei:

  • ½ čili pipars
  • 2 laimu sula
  • 2 tējk. zivju mērce
  • 3 tējk. brūnais cukurs
  • 2 cm liels svaiga ingvera gabaliņš
  • 3 tējk. sojas mērce

Visus dārzeņus smalki sagriež vai arī sarīvē uz rupjās rīves. Mērcei ļoti smalki sagriež čili piparu, uz smalkas rīves sarīvē ingvera sakni un pieliek pārējās garšvielas. Visu kārtīgi samaisa. Sagrieztos dārzeņus sajauc ar sagatavoto mērci un atstāj savilties uz vismaz stundu vēsā vietā. Gatavs!

salatisalati2


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: