Ceptas bietes ar siera pildījumu

ceptas_bietesBietes mūsu ēdienos ir jau sen, bet ir liels prieks, ka pavāri atrod arvien jaunus veidus, kā un kur tās izmantot. Jo biešu izmantošanas iespējas ir ļoti plašas – tās var izmantot gan kā uzkodu, gan pamatēdienu, gan arī izmantot saldajos ēdienos. Tāpēc gribētos teikt- universāls dārzenis!

P.S. Jāatzīst, ka pirms šīs receptes izmēģināšanas, biju mazliet skeptiska, bet galarezultāts mani ļoti pozitīvi pārsteidza. Noteikti gatavošu vēl.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

Nepieciešams:

  • 4 nelielas svaigas bietes
  • 100 g svaigais kazas siers (vai kāds cits svaigais siers, piemēram, Trikātas siera bumbas)
  • 30 g valrieksti
  • 1 ķiploka daiviņa

Bietes izvāra līdz tās mīkstas. Atdzesē un nomizo. Nogriež bietes apakšā nelielu gabaliņu, lai tās būtu stabilākas. Pēc tam nogriež bietēm tādu kā vāciņu un ar nelielu nazīti izgrebj apmēram 1/3 bietes mīkstuma (ārā nemetam, var izmantot salātiem vai zupai). Sagatavo pildījumu- mazā bļodā liek sieru, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, grauzdētus valriekstus un visu saspaida ar dakšiņu. Pilda izgrebtās bietes. Liek uz cepamās plāts un cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 10 minūtes.

ceptas_bietesbietes2


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: