Grūbu un vistas salāti ar granātābolu sēklām

grubu_salatiGrūbas ir labi pazīstams produkts, bet kura izmantošanas iespējas netiek pietiekami novērtētas. Piedāvājumā latviski salāti ar nelielu ārzemniecisku piedevu- granātābolu, kas patīkami atspirdzina salātus. Ja iepriekšējā dienā izvārīsiet grūbas, tad salātu pagatavošana būs pavisam vienkārša un ātra.

Ļoti gardi salāti- vieni no maniem šīs sezonas favotītiem.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

 

 

Nepieciešams:

  • 100 g grūbas (iepriekš izmērcētas un izvārītas)
  • 1 liels sulīgs ābols
  • 1 mazs šalotes sīpols (vai saldais sīpols)
  • 1 vārītas vistas fileja
  • 1 neliela granātābola sēklas
  • 50 g valrieksti
  • neliela sauja svaigu pētersīļu
  • Mērcei- 50 ml olīveļļa, 2 ēd.k. baltvīna etiķis, mazliet sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Bļodā liek grūbas, gabaliņos sagrieztu vistas fileju, ābolu un smalki sagrieztu šalotes sīpolu. Pievieno izlobītas granātābola sēklas, sasmalcinātus pētersīļus, kā arī grauzdētus un pēc tam piestā mazliet sasmalcinātus valriekstus. Sagatavo mērci- nelielā traukā sajauc visas sastāvdaļas un lej klāt salātiem. Visu izmaisa un gatavs! Vēlams atstāt salātus mazliet savilkties, tad būs gardāki.

grubu_salatigrubu_salati2


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: